.

Muuttaminen

Taloyhtiön muutettaessa tulee tehdä muuttoilmoitus huoltoyhtiölle tai talonmiehelle. Yhteystiedot löytyvät ilmoitustaululta. 

On tärkeää, että taloyhtiöllä on asukkaiden yhteystiedot esimerkiksi vuotokorjausten tai muiden ongelmien hoitamiseen liittyen. 

Mielellään saa ilmoittaa myös kun muuttaa pois talosta.

Vesimaksu ja vastike

Osakkaan velvollisuutena on ilmoittaa muutokset asukkaiden määrissä vesimaksujen laskuttamista varten. Ilmoitus pitää tehdä edellisen kuukauden aikana. Muutoksia ei voi tehdä takautuvasti.

Vähintään yksi vesimaksu veloitetaan aina vaikka huoneisto olisi tyhjillään, koska vesimaksu on vastikeluonteinen ja kattaa myös käyttövesijärjestelmän kustannuksia.


Tiedotteet ja kokouskutsut

Taloyhtiöiden osakkaat voivat ilmoittaa meille (asoy@vakain.fi) sähköpostiosoitteensa tiedotejakelulistalle liittymistä varten. Samoin osakas voi pyytää yhtiökokouskutsut sähköpostitse paperipostin sijaan tai haluttaessa molemmat vaihtoehdot. 

Osakkailla on käytettävissään OneDrive-pilvikansio, jonka linkki on yhtiökokouskutsussa. Linkin voi myös pyytää erikseen isännöitsijältä. Kansiossa on tiedotearkisto sekä muita yhtiön tärkeitä dokumentteja.


Vikatilanteet

Vuototilanteissa on toimittava kiireellisesti. Ilmoita heti huoltoyhtiöön soittamalla päivystysnumeroon ja pyri estämään lisävahingot. 

Kiireettömissä vikatilanteissa suositellaan vikailmoituksen tekemistä sähköpostitse tai vikailmoituslomakkeella, mikäli huoltoyhtiön nettisivulla on sellainen.

Isännöitsijään kannattaa ottaa yhteyttä mikäli huoltoyhtiö ei jostain syystä ota vikailmoitusta käsittelyyn tai hoida asiaa sovitulla tavalla. Laajemmissa vikakorjauksissa isännöitsijä ottaa asian koordinoinnin hoitaakseen, mutta pienemmät korjaukset huoltoyhtiö hoitaa itsenäisesti.


Hissin viat

Taloyhtiöllä on hissin ylläpidosta huoltosopimus, joten ilmoita viasta suoraan hissihuoltoon. Hissihuollon puhelinnumero on hississä olevassa tarrassa ja päivystys toimii ympäri vuorokauden. Mikäli hississä on jokin isompi korjausta vaativa asia, hissihuolto ottaa yhteyttä isännöitsijään sopiakseen asiasta.

Turvallisuus

Tärkeä asumisturvallisuuteen vaikuttava tekijä on varmistaa, että asunnossa on koosta riippuen vähintään yksi toimiva palohälytin. Sen kunto pitää tarkistaa säännöllisesti ja ajoittain koko laite on syytä uusia. 

Lieden päällä ja saunassa ei tule säilyttää tavaraa. Sammutuspeite on hyvä ja edullinen turvallisuusvaruste.

Havainnoista oman asunnon tai taloyhtiön yhteisten tilojen turvallisuuspuutteista tulee viiveettä ilmoittaa huoltoyhtiölle. 


Avaimet ja lukitus

Osakas voi tilata huoneistojen lisäavaimia. Isännöitsijä välittää välittää tilauksen lukkoliikkeeseen, josta ollaan yhteydessä asiakkaaseen kun avaimet ovat noudettavissa ja maksettavissa. 

Koodilukkojen koodien muutoksista tiedotetaan aina osakkaita, joten vuokranantajalta voi kysyä koodeja. Mikäli koodi ei ole tiedossa, sen voi kysyä isännöitsijältä.

 Turvalukkojen hallinnointi on osakkaan omalla vastuulla. Turvalukon avain suositellaan kuitenkin annettavaksi huoltoyhtiölle mahdollisia hätätapauksia varten.

Osakasremontit

Suosittelemme olemaan yhteydessä hyvissä ajoin liittyen huoneistoremonttien suunnitteluun. Ohjeistamme mitä suunnitelmia ja dokumentteja tarvitaan taloyhtiön lupakäsittelyä varten. 


Isännöitsijäntodistus

Isännöitsijäntodistuksen voi tilata sähköpostitse isännöitsijältä asoy@vakain.fi . Mainitse tilatessasi, että tarvitaanko isännöitsijäntodistus pankkia varten ilman liitteitä (60 euroa), myyntiä varten liitteillä (90 euroa) tai vuokrausta varten liitteillä (90 euroa). 

Isännöitsijäntodistus toimitetaan sähköisesti ja normaali toimitusaika on muutama päivä, enintään viikko.

Välittäjän tilatessa isännöitsijäntodistuksen tarvitaan toimeksiantosopimus osakkaalta.


 

Lainaosuudet

Toimintakertomukseen on merkitty, että milloin rahoitus- eli pääomalainojen lainaosuudet on maksettavissa pois. Yleensä kaksi kertaa vuodessa.  Lisäksi toimintakertomuksesta näkyy miten pitkiä laina-ajat ovat ja mikä niiden marginaali on. 

Lainaosuuden poismaksamisesta veloitetaan tilitoimiston hinnaston mukainen palkkio lainaosuuslaskelman laatimisesta ja maksusuoritusten hoitamisesta. Asiasta on syytä olla yhteydessä isännöitsijään hyvissä ajoin.

Tiedon omasta lainaosuuden määrästä voi laskea karkeasti toimintakertomuksessa olevien tietojen perusteella. Tarvittaessa isännöitsijältä voi kysyä tarkempia tietoja.

Rahastointi vai tuloutus

Rahastointia pyritään välttämään ja mahdollisuuksien mukaan tulouttamaan lainaosuussuoritukset sekä rahoitusvastikkeet. Kirjanpidollinen tulos pyritään järjestelemään ensisijaisesti muilla keinoilla. Yhtiökokouksen kannattaa kuitenkin antaa hallitukselle valtuudet rahastointiin siltä varalta, että se jäisi ainoaksi keinoksi. 

Edellistä tilikautta koskeva tilanteen (onko rahastoitu vai ei) voi tarkistaa yhtiökokouksen vahvistamasta tilinpäätöksestä.

Naapuri häiritsee

Yörauha 22-07 on kaikkien asukkaiden oikeus eikä sitä saa turhaan häiritä. Normaalit elämisen äänet kuitenkin kuuluvat kaupunkielämään. 

Naapurin kanssa kannattaa yrittää ensisijaisesti keskustella itse, koska monet eivät itse huomaa aiheuttavansa toiminnallaan häiriötä eikä se ole tarkoituksellista.

Tarvittaessa asiasta voi  ilmoittaa isännöitsijälle, joka käsittelee asian hallituksen kanssa. Ilmoitukseen pitää laittaa tiedot, että millaista häiriötä on esiintynyt, milloin ja onko muita naapureita jotka voivat todistaa häiriöstä.

Vastausta ei löytynyt?

Kysy isännöitsijältä: asoy@vakain.fi

Luotettavaa tietoa taloyhtiöiden asioista on saatavilla myös esimerkiksi sivustoilla:

  https://www.kotitalolehti.fi/ 

  https://www.kiinteistolehti.fi.


Tarvittaessa myös maksullista neuvontaa on saatavilla:

https://www.kiinteistoliitto.fi/palvelut/kaikilleavoinneuvonta/